Syrová roláda
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 200 g tvrdého syra, 100 g šunky, 100 g stuženého tuku, 150 g bryndze, 2 malé roztierateľné trojuholníkové syry, 2 menšie kyslé uhorky, zaváranú kapiu, 1 vajce, 2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky.
Postup
Krok 1
Vajce uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť. Syr zabalíme do igelitového vrecúška a zaviažeme tak aby sa doň nedostala voda. Do vriacej vody položíme zabalený syr. Z bryndze, tuku, trojuholníkových syrov a papriky vymiešame plnku. Zmäknutý syr vyberieme, rozbalíme a položíme na alobal. Rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Necháme vychladnúť. Na vychladnutý rozvaľkaný syr poukladáme plátky šunky. Na šunku rovnomerne natrieme pripravenú plnku. Kyslé uhorky a kapiu narežeme na kocky. Vajce olúpeme a tiež pokrájame na kocky. Uhorky, kapiu a vajce poukladáme k okraju jednej strany plátu syra. Zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť v chladničke aspoň na 2 hodiny. Vychladnutú roládu krájame na plátky hrubé asi 1 cm. Poukladáme ich na misu alebo na chlebíčky. Môžeme dozdobiť čerstvou zeleninou.