Zemiakové cesto na knedle

2007-07-26

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1/2 lyžičky soli, 50 g škrobovej múčky, 150 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 vajce alebo 2 žĺtky.

Postup

Krok 1

Deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme, na jemno postrúhame. Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Z cesta vytvoríme valec s priemerom asi 4 cm, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky. Do každého kúsku cesta zabalíme ovocie. Ovocné knedle varíme v osolenej vode asi 8 minút. Uvarené knedle poprepichujeme, aby z nich mohla uniknúť para. S pripraveným cestom pracujeme rýchle, inak nám zredne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 403
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

404

Podobné recepty:
  • Tvarohový koláč III

    Tvarohový koláč III

  • Pikantné oškvarkové pagáče

    Pikantné oškvarkové pagáče

  • Pečivo z krehkého cesta

    Pečivo z krehkého cesta