Kysnuté cesto na buchty

2007-07-26

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 100 g masla alebo stuženého tuku na pečenie, 1 vajce 1/2 lyžičky soli, 20 g kvasníc, 100 g cukru, 2,5 dl mlieka.

Postup

Krok 1

Do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a rozdrobíme kvások. Asi o 5 minút by mal byť kvások pripravený pre použitie. Preosiatu múku osolíme, vytvoríme v nej jamku do ktorej vlejeme kvások. Kvások rozmiešame s múkou, pridáme zvyšok mlieka v ktorom sme rozšľahali vajce, pridáme roztopené maslo a vymiešame cesto – najlepšie v kuchynskom robote. Cesto odložíme na teplé miesto, prikryté utierkou. Necháme kysnúť asi 40 minút. Lyžicou oddeľujeme kúsky cesta, ktoré ukladáme na pomúčenú dosku. Kúsok cesta roztlačíme prstami, položíme naň lyžicu plnky, ktorú pomúčenými prstami zabalíme. Buchty ukladáme do vymasteného pekáča, pričom ich pomastíme zo všetkých strán. Pečieme vo vyhriatej rúre vyhriatej na 160 minút, asi 40 minút. Namiesto mlieka môžeme použiť biely jogurt. Ak máme plnku príliš riedku, napríklad tvarohovú, môžeme zahustiť pudingovým práškom. Upečené buchty potrime roztopeným maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 738
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

739

Podobné recepty:
  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom

  • Cheescake s karamelom

    Cheescake s karamelom

  • American Pie (jablkový koláč)

    American Pie (jablkový koláč)

kuk