Kuracia pečeň na kardinálsky spôsob
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 600 g kuracej pečene, 50 g údenej slaniny bez kože, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 80 g šampiňónov, 3 až 4 lyžice kečupu, 1 dl červeného vína, 2 lyžice sekaných opražených mandlí.
Postup
Krok 1
Pečeň nakrájame na kocky. Do nadrobno pokrájanej, roztopenej slaniny dáme najemno pokrájanú cibuľu, trocha opražíme, pridáme nakrájanú pečeň, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie a smažíme doružova. Pridáme pokrájané šampiňóny, kečup, víno a podusíme. Solíme až nakoniec. Po udusení stiahneme z ohňa a primiešame nasekané a opražené mandle. Podávame s varenými zemiakmi alebo pyré.