Jablkové lievance

2016-06-06

Ingrediencie

  • 1/2 l mlieka
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • štipku soli
  • polohrubú múku
  • 1 až 2 vajcia
  • malé množstvo vody
  • postrúhané jablká
  • olej
  • práškový cukor
  • šľahačku v spreji
  • pikantný lekvár
  • čerstvé ovocie
  • na posypanie: strúhanú čokoládu
  • mleté orechy
  • mandľové lupienky.

Postup

Krok 1

Zo surovín si pripravíme cesto takej konzistencie, ako na palacinky (keď je husté pridáme vodu podľa potreby). Pridáme postrúhané jablká a riadne všetko premiešame. Na rozohriatom oleji na panvici pečieme lievance. Hotové necháme postáť na mastnom papieri. Pred podávaním môžeme lekvárom zlepiť dva lievance, alebo každý lievanec natrieme lekvárom a ľubovoľne dozdobíme šľahačkou a posypeme čokoládou, orechmi alebo mandľovými lupienkami. Namiesto šľahačky môžeme použiť kopček vanilkovej zmrzliny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Zemiakovo-cibuľová panvica so syrom

    Zemiakovo-cibuľová panvica so syrom

  • Vegetariánske rezne

    Vegetariánske rezne

  • Šalát zo strukovín

    Šalát zo strukovín

kuk