Rizoto na cibuľke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 šálku ryže, 1 papriku, 2 väčšie cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu masla, 150 g hrášku v slanom náleve, mleté biele korenie, soľ, čili papričky.
Postup
Krok 1
Do 1 litra vriacej vody dáme variť šálku ryže. Varíme asi 15 minút. Rozpustíme maslo, pridáme na drobno posekanú cibuľu, najemno nakrájaný cesnak a speníme do zlatista. Pridáme na menšie pásiky nakrájaný papriku, hrášok. Zľahka urestujeme všetky ingrediencie, aby sa prepojili chute. Pridáme uvarenú ryžu, najemno nakrájané čili papričky, zmiešame, necháme ešte krátku dobu na ohni. Rizoto podávame s nastrúhaným syrom (najlepšie kombináciou parmezánu a údeného oštiepka).