Celozrnný domáci chlieb

2016-03-16

Popis

Tekvica, slnečnica, rasca, ľan či sezam - nutrične bohatý domáci chlieb, ktorý si Vás svojou cereálnou chuťou získa na prvý hlt.

Ingrediencie

  • 4,5 dl vody
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžička morskej soli
  • 1 lyžička cukru alebo medu
  • 300 g hladkej múky (T650 chlebová)
  • 250 g BIO celozrnnej špaldovej múky (možno nahradiť grahamovou múkou)
  • 1,5 lyžička sušených kvasníc
  • 2,5 dl ovsených vločiek
  • 2 lyžička sezamu
  • 2 lyžička ľanových semiačok
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžica slnečnicových semiačok
  • 1 lyžica tekvicových semiačok

Postup

Krok 1

Všetky suroviny spolu dobre vymiešame na hustejšie cesto a necháme v teple nakysnúť. Po nakysnutí cesto znova premiesime, vložíme do hranatej obdĺžnikovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 45 minút.

Krok 2

Po upečení necháme vychladnúť na drevenej alebo kovovej mriežke. Ak máme piecku na pečenie chleba, vkladáme všetky ingrediencie v hore uvedenom poradí do piecky, pečieme na programe BASIC ako prostredný (resp. menší) bochník.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 810
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

811

Podobné recepty:
  • Nepečená roláda

    Nepečená roláda

  • Broskyňová žemľovka

    Broskyňová žemľovka

  • Banánovo kokosové guľky

    Banánovo kokosové guľky

kuk