Celozrnné špaldové rožky

2016-03-16

Popis

Čerstvé celozrnné pečivo zo špaldovej múky Vás bude tešiť každé ráno!

Ingrediencie

  • 6,5 dl vody
  • 3 lyžička morskej soli
  • 1 lyžička cukru alebo medu
  • 1 kocka kvasníc
  • 3 lyžica olivového oleja
  • 400 g hladkej múky (T650 chlebovej)
  • 500 g celozrnnej špaldovej múky (možno nahradiť grahamovou múkou)
  • 100 g ovsených vločiek
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžica sezamu
  • 1 lyžica ľanových semiačok (sezam a ľan je dobré pomlieť organizmus ich lepšie využije)
  • 2 lyžica slnečnicových semiačok
  • 1/2 lyžička provensálskeho korenia alebo bylinky pre vôňu (možno vynechať)

Postup

Krok 1

Do väčšej misy vlejeme vodu, pridáme cukor, soľ, kvasnice (dobre ich rozmrvíme rukou). Ďalej pridáme olej, múku, ovsené vločky a vypracujeme hladké hustejšie cesto. Ak je treba pridáme trocha vody (minerálky). Necháme v teple dobre vykysnúť. Potom cesto ešte raz premiesime, rozdelíme na 16 rovnakých častí.

Krok 2

Rukami vytvarujeme asi 15 až 18 cm dlhé rožky, poukladáme ich po 5 až 6 kusoch na plech vystlatý papierom na pečenie a necháme ešte chvíľku podkysnúť. Pečieme asi 18 minút pri 220 °C. Po vybratí z rúry rožky potrieme slaným roztokom (asi 0,5 dl vody a 1 lyžička soli). Čo hneď nezjeme, dáme do mrazničky a za pár sekúnd po rozmrazení v mikrovlnke máme kedykoľvek "čerstvé" rožky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1421
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1422

Podobné recepty:
  • Kura na kórejský spôsob

    Kura na kórejský spôsob

  • Gruzínsky ražeň

    Gruzínsky ražeň

  • Lasagne s mletým mäsom

    Lasagne s mletým mäsom

kuk