Skvelá žemľovka - rožkovka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 15 rožkov, približne 3/4 litra mlieka, 5 vajec, 750 g tvarohu, 3 vrecúška vanilkového cukru, 50 g masla, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice práškového cukru, niekoľko sušených hrozienok, 500 g jabĺk, 1 vrecúško škoricového cukru, štipku soli.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Rožky si nakrájame na kolieska asi 1,5 cm hrubé. Vo väčšej nádobe zmiešame mlieko, dva žĺtky, štipku soli a dve lyžice cukru. Vyšší plech vymastíme maslom do ktorého poukladáme rožky namočené v mlieku a vyžmýkané (nie rozmočené). Súvislú vrstvu mierne pokropíme roztopeným maslom (25 g). Na rožky rozotrieme tvarohovú hmotu, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, vanilkového cukru, troch lyžíc cukru, troch žĺtok a hrozienok. Jablká ošúpeme a zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame ich na tenké plátky, ktoré nahusto poukladáme na tvarohovú vrstvu, posypeme škoricovým cukrom a pokračujeme s ďalšou vrstvou rožkov, tvarohu a jabĺk. Na vrchu musia byť rožky. Suroviny na jednotlivé vrstvy si rozdelíme a na 3 vrstvy rožkov, dve tvarohu a dve jabĺk. Pečieme nezakryté pokým, nie sú rožky zlatasté (asi 30 až 45 minút). Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého opatrne pridáme práškový cukor a túto penu nanesieme na vrch žemľovky. Vložíme do rúra a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia - pokým nie je pena ružová (5 až 10 minút).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1500
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1501

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

    Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

  • Vianočná štóla

    Vianočná štóla

  • Mrkvové karbonátky

    Mrkvové karbonátky

kuk