Vianočný trvanlivý závin - Iveta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1 lyžičku škorice, 7 pomletých klinčekov, citrónovú kôru, 4 lyžice medu. Plnka: slivkový lekvár (alebo marhuľový, ríbezľový), 100 g sušených marhúľ, 100 g sušených sliviek, 100 g sušeného ananásu, 100 g hrozienok, orechy, 200 g čokolády na varenie.

Postup

Krok 1

Sušené ovocie a čokoládu pokrájame na drobné kocky, pridáme hrozienka vopred namočené v rume a premiešame. Suroviny na cesto dobre vymiesime. Rozdelíme na 4 časti. Zabalíme do fólie a odložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu, natrieme lekvárom, posypeme mletými orechmi a nakoniec zmesou sušeného ovocia a nadrobno posekanej čokolády. Cesto posypeme ovocím len do 2/3. Zvinieme do závinu, neposypanú časť preložíme navrch. Závin dáme piecť na mastný papier. Necháme dobre vychladnúť. Tento trvanlivý závin môžeme skladovať v chlade aj dva mesiace, zabalený každý zvlášť v alobale, pretože neobsahuje žiadny tuk.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1136
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1137

Podobné recepty:
  • Drážďanská štóla

    Drážďanská štóla

  • Základný recept na piškótové cesto

    Základný recept na piškótové cesto

  • Vianočný jablkový tarte tatin

    Vianočný jablkový tarte tatin

kuk