Babičkina domáca jablková torta

2015-11-25

Popis

Svieža jablková torta ako od babičky. Podávame na rôzne príležitosti.

Ingrediencie

  • 5 ks vajec
  • 4 ks väčšie jablká
  • 2 ks citróny
  • 5 lyžica kryštálového cukru
  • 5 lyžica práškového cukru
  • 4 lyžica hladkej múky
  • 4 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 ks škoricový cukor

Postup

Krok 1

Korpus: 4 žĺtky a 1 vajce šľaháme spolu so 4 lyžicami práškového cukru približne 10 minút, do tuhej peny. Potom pridáme kypriaci prášok a hladkú múku. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.

Krok 2

Plnka: ošúpeme a nastrúhame 4 jablká, pridáme šťavu z 2 citrónov, škoricový cukor a dusíme 5 minút. Takto upravenú plnku natrieme na korpus, ktorý môžeme potrieť džemom. Na vrch tejto plnky vyšľaháme na tuhý sneh 4 bielka spolu so 4 lyžicami kryštálového cukru. Jablkovú plnku potrieme takto vyšľahaným snehom, ktorý môžeme ešte posypať vlašskými orechmi.

Krok 3

Zapečieme do zlatohneda pri 170°C asi 5 minút.

Krok 4

Takto upravenú tortu môžeme okamžite podávať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 231
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

232

Podobné recepty:
  • Pampúšiky podľa starej mamy

    Pampúšiky podľa starej mamy

  • Banánový zákusok

    Banánový zákusok

  • Slaný závin

    Slaný závin