Mediteránska praženica

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 vajcia, dva strúčiky cesnaku, 5 malých paradajok (cherry tomatoes) alebo dve väčšie (musia byť zrelé!), zväzok čerstvej bazalky, maslo, soľ, čierne korenie, olivový olej, 0,3 dl mlieka.

Postup

Krok 1

Na teflónovej panvici necháme rozpustiť maslo na stredne slabom ohni a pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridáme paradajky nakrájané na polovice, ak sú menšie, alebo ak sú väčšie, na mesiačiky. Keď cesnak zružovie - nesmie hnednúť, potom zhorkne - pridáme vajcia, ktoré sme jemne rozmiešali s mliekom. Opatrne miešame, okoreníme a osolíme (najlepšie je čerstvo nahrubo mleté čierne korenie). Keď vajcia začínajú tuhnúť, pridáme na drobno nakrájanú bazalku a úplne na konci ešte trošku olivového oleja. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 597
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

598

Podobné recepty:
  • Rajčiaky s prekvapením

    Rajčiaky s prekvapením

  • Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

    Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

  • Fašírky z ovsených vločiek a syra

    Fašírky z ovsených vločiek a syra