Zelerová krémová polievka - zeleninové jedlo

2008-01-03

Ingrediencie

  • 300 g zeleru, 1 l vody, 30 g celozrnnej pšeničnej múky, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, morskú soľ, 1 žĺtok, 4 lyžice kyslej smotany, 15 g masla, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Čistý, nadrobno pokrájaný zeler varíme vo vode 20 až 30 minút. Zomletú pšeničnú múku rozmiešame v trocha vody a pridáme do vriacej polievky. Niekoľko minút ešte povaríme a odstavíme. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes, korenie, soľ. Primiešame žĺtok, kyslú smotanu a maslo. Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 282
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

283

Podobné recepty:
  • Cesnaková polievka II

    Cesnaková polievka II

  • Gazpacho od Angeliky

    Gazpacho od Angeliky

  • Šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

    Šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami