Sedliacke fondue

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 okrúhly chlieb, 2 škatuľky taveného syra (6 trojuholníkov), 2 dl smotany, 450 g oravskej slaniny, mleté čierne korenie, pažítku, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 2 smotany, vegetu, olej.

Postup

Krok 1

Z chleba odrežeme vodorovným rezom, asi v jednej štvrtine, vrch. Striedku vydlabeme a odložíme. V miske rozmiešame syr so smotanou na krém. Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, na oleji ich vyškvaríme a scedíme. Vychladnuté škvarky pridáme do syrového krému, primiešame nadrobno pokrájanú pažítku, na kocky pokrájanú zelenú a červenú papriku, soľ, korenie, Vegetu. Vnútrajšok chleba a 'vrchnáka' vymastíme tukom, ktorý nám zostal po vypražení slaniny. Do chleba vylejeme syrovú zmes a prikryjeme 'vrchnákom'. Chlieb preložíme na pekáč a vymastíme ho aj z vonkajšej strany. Okolo chleba poukladáme kusy striedky a tie tiež polejeme masťou. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Po upečení chlieb odokryjeme a vo vondoe namáčame kusy upečenej striedky. Postupne zjeme aj 'vrchnák' a samotný chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 911
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

912

Podobné recepty:
  • Béarnaise omáčka

    Béarnaise omáčka

  • Fazuľový guláš

    Fazuľový guláš

  • Jarný bryndzový dip

    Jarný bryndzový dip

kuk