Podbíjané bandurky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 až 7 zemiakov, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 kyslé smotany, mletú červená paprika, 2 bobkové listy, soľ, rozdrvené čierne korenie, maslo, vodu, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na väčšie kúsky. Na plátku masla urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme bobkové listy, mletú červenú papriku, zamiešame a pridáme nakrájané zemiaky. Osolíme a okoreníme rozdrveným čiernym korením. Chvíľu miešame až sa zemiaky zafarbia na červeno. Podlejeme trochou horúcej vody tak, aby nezakryla zemiaky. Necháme dusiť asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme z ohňa a ešte do horúceho pridáme dve kyslé smotany. Premiešame a necháme chvíľu stáť. Podávame s nadrobno natrhanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1575
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1576

Podobné recepty:
  • Pažítková omáčka

    Pažítková omáčka

  • Chlpaté zemiakové knedle

    Chlpaté zemiakové knedle

  • Pikantná kešu omáčka

    Pikantná kešu omáčka

kuk