Bulharské čevapčiči
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Popis
Čevapčiči je chutné balkánske jedlo, ktoré sa pôvodne pripravuje len z jahňacieho mäsa alebo mixu mletého bravčového a baranieho mäsa.
Ingrediencie
- 400 g kelu
- 1 ks cibuľu
- 2 až 3 strúčik cesnaku
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 100 g tuku
- 1 ks vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- mletá červená paprika
- mletá červená štipľavá paprika
Postup
Krok 1
Kel očistíme, krátko povaríme a necháme odkvapkať. Kel pokrájame na menšie kúsky a pomelieme na mäsovom mlynčeku, spolu s cesnakom a cibuľou. Pridáme mleté mäso, vajce, majorán, papriku, soľ, korenie a dobre premiešame.
Krok 2
Podľa potreby zahustíme strúhankou, alebo zriedime mliekom. Dvomi lyžicami tvarujeme čevapčiči, ktoré vypražíme na tuku. Podávame so zemiakmi, kapustovým šalátom, alebo s pokrájanou cibuľou a horčicou.