Bulharské čevapčiči

2016-03-14

Popis

Čevapčiči je chutné balkánske jedlo, ktoré sa pôvodne pripravuje len z jahňacieho mäsa alebo mixu mletého bravčového a baranieho mäsa.

Ingrediencie

  • 400 g kelu
  • 1 ks cibuľu
  • 2 až 3 strúčik cesnaku
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 100 g tuku
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • mletá červená paprika
  • mletá červená štipľavá paprika

Postup

Krok 1

Kel očistíme, krátko povaríme a necháme odkvapkať. Kel pokrájame na menšie kúsky a pomelieme na mäsovom mlynčeku, spolu s cesnakom a cibuľou. Pridáme mleté mäso, vajce, majorán, papriku, soľ, korenie a dobre premiešame.

Krok 2

Podľa potreby zahustíme strúhankou, alebo zriedime mliekom. Dvomi lyžicami tvarujeme čevapčiči, ktoré vypražíme na tuku. Podávame so zemiakmi, kapustovým šalátom, alebo s pokrájanou cibuľou a horčicou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1337
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1338

Podobné recepty:
  • Nórska syrová roláda

    Nórska syrová roláda

  • Šalát Caprese

    Šalát Caprese

  • Džuveč

    Džuveč

kuk