Shankar pali (Maharasthra, India)

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky hladkej múky, 2 hrnčeky ghee (alebo roztopeného masla), 3/4 hrnčeka cukru, štipku soli, mlieko alebo vodu na vymiešenie cesta, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Roztopíme maslo a pridáme k múke. Dobre premiešame. Pridáme cukor a dostatok mlieka, či vody, aby vzniklo hladké cesto, podobné lineckému. Necháme odstáť 2 hodiny. Znova dobre premiesime. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, rozkrájame na malé kosoštvorce a vyprážame vo veľkom množstve oleja (kosoštvorce musia plávať), do hneda. Hotové vyberieme a poukladáme na utierku, aby sa prebytočný olej odsal.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1032
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1033

Podobné recepty:
  • Taliansky fazuľový šalát

    Taliansky fazuľový šalát

  • Zapečená šošovica s maslovou omáčkou

    Zapečená šošovica s maslovou omáčkou

  • Orechové palacinky s droždím

    Orechové palacinky s droždím

kuk