Shankar pali (Maharasthra, India)
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Indická kuchyňa , Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 2 hrnčeky hladkej múky, 2 hrnčeky ghee (alebo roztopeného masla), 3/4 hrnčeka cukru, štipku soli, mlieko alebo vodu na vymiešenie cesta, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Roztopíme maslo a pridáme k múke. Dobre premiešame. Pridáme cukor a dostatok mlieka, či vody, aby vzniklo hladké cesto, podobné lineckému. Necháme odstáť 2 hodiny. Znova dobre premiesime. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, rozkrájame na malé kosoštvorce a vyprážame vo veľkom množstve oleja (kosoštvorce musia plávať), do hneda. Hotové vyberieme a poukladáme na utierku, aby sa prebytočný olej odsal.