Rýchle kysnuté cesto

2008-03-20

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 kocky droždia, 6 dl mlieka, 160 g stuženého tuku na pečenie, štipku soli.

Postup

Krok 1

Z časti mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Tuk necháme zmäknúť. Do múky prilejeme kvások a pridáme zmäknutý až roztopený tuk a štipku soli. Vymiesime cesto. Ihneď po vymiesení môžeme z cesta tvarovať či už buchty, rožky (sladké či slané), vianočky, záviny prípadne iné podľa chuti. Cesto nemusí kysnúť, hneď je vlastne vykysnuté a veľmi dobre sa s ním pracuje. Podľa potreby môžeme pripraviť cesto aj z polovičnej dávky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 552
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

553

Podobné recepty:
  • Štrúdľový duet z tofu

    Štrúdľový duet z tofu

  • Babkin čokoládový koláč

    Babkin čokoládový koláč

  • Orechový chlieb s olivami a ementálom

    Orechový chlieb s olivami a ementálom