Vajíčková nátierka – dovi-dopo
2008-04-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ingrediencie
- 5 vajec, 1 až 2 roztierateľné syry v črievku (alebo trojuholníčky), salámu, klobásu alebo údené mäso (množstvo podľa chuti), horčicu, biely jogurt alebo kyslú smotanu, 1 stredne veľkú kyslú uhorku, soľ, mleté čierne korenie, zelenú vňať (pažítka, petržlenovú vňať).
Postup
Krok 1
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme, vylúpneme žĺtky. Bielky, salámu a uhorku nakrájame na mini kocôčky. Žĺtky rozmiešame so syrom, pridáme salámu, uhorku a bielky. Zmiešame. Jogurt pridáme podľa toho, ako veľmi chceme mať hustú nátierku. Pridáme malé množstvo horčice, asi 1 lyžicu, aby nátierka nemala veľmi horčicovú chuť. Na záver primiešame korenie, soľ a petržlenovú vňať, či pažítku.