Vtáčie mlieko

2008-04-12

Ingrediencie

  • 80 g kryštálového cukru, 20 g jemnej kukuričnej škrobovej múčky (na Slovensku maizena), 6 dl mlieka, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Z bielkov a polovice cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Do vriaceho mlieka lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme. Po uvarení ich vyberieme na misu a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame škrobovú múčku a žĺtky, pridáme do variaceho sa mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Uvarený krém vylejeme na misky. Navrch poukladáme snehové halušky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1881

Podobné recepty:
  • Jablkovoorechový chlebík

    Jablkovoorechový chlebík

  • Zapekané cestoviny s dusenou zeleninou

    Zapekané cestoviny s dusenou zeleninou

  • Roláda so syrom

    Roláda so syrom