Sladky bozk Angeliky
2008-05-13- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
Ingrediencie
- Na cesto: 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka rastlinného oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 1 lyžicu rumovej arómy, 2 vajcia, 1 vrecúško vanilínového cukru, 1 vrecúško prášku do pečiva. Na plnku: 500 g hrudkovitého tvrdého tvarohu, 2 šľahačkové smotany, 2 vrecúška vanilínoveho cukru, 1 hrnček mlieka, 1 želatínu, 2 lyžice kryštálového cukru. Na ďalší postup budeme ešte potrebovať 2 želatíny, vodu v ktorej rozpustime želatínu, 1 dl likéru amaretto, 1 konzervu marhúľ.
Postup
Krok 1
Všetky suroviny na cesto pomiešame v jednej nádobe. Plech vymastime a vysypeme múkou, vylejeme doň pripravené cesto, ktoré upečieme a potom necháme úplne vychladnúť. Suroviny na plnku pomiešame, želatínu rozpustime v mlieku (podľa návodu) a pridáme do krému. Upečené cesto pokrájame na dlhé pláty so šírkou 5 cm. Podľa návodu pripravíme ďalšiu želatíny (vo vode). Pláty piškóty namočíme do želatínovej vody a vyložíme nimi formu. Dobre ich popritláčame, aby sme dostali tenučké steny a popolievame likérom. Naplníme krémom. Na vrch poukladáme marhule z konzervy a nakoniec ich plnku prikryjeme ako aj piškótou namočenou do želatíny. Zľahka popritláčame a necháme celý deň v chladničke. Zákusok vyklopíme, polejeme čokoládou, dáme opäť do chladničky, asi tak na jednu hodinu.