Plnené pórové cannelloni

2008-06-13

Ingrediencie

  • 2 veľké póry, 200 g mletého mäsa, 300 g tvrdého syra, 250 g syra s modrou plesňou, 3 vajcia, 2,5 dl smotany alebo mlieka, oriešok masla.

Postup

Krok 1

Z pórov odstránime korienky a vybielenú časť priečne delíme na 8-10cm valčeky. Póry rozoberieme na jednotlivé trubičky.

Krok 2

Najhrubšie asi 3,5-4,5 cm v priemere plníme plnkou so syrom.

Krok 3

Tenšie od 2,5-3,5 cm plníme len mäsom,

Krok 4

najtenšie od 1-2,5cm plníme syrom.

Krok 5

Plnka: pomleté mäso okoreníme, pridáme štipku mletého muškátového orieška, soľ, červenú papriku a nadrobno nakrájané stredy póru opečené do zlatista na masti, petržlenová vňať, vajce.

Krok 6

Syr nakrájame na hranolčeky asi 0,8x0,8mm hrubé a 8cm dlhé. Syr obalíme mäsovou plnkou a vložíme do pórovej trubičky a dotesníme plnkou ako šamrolu.

Krok 7

Naplnené trubičky vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy. Modrý syr nahrubo nastrúhame a zmiešame so smotanou a 2 vajcami. Soliť opatrne! Syr je dosť slaný. Štipka korenia a touto omáčkou zalejeme pórové caneloni. Pečieme 25min na 180°C prikryté. Potom dopekáme pri 220 odkryté ešte 5-7min.

Krok 8

Podávame so šlátom: paradajky, zelené časti póru nakrájané pozdĺžne na jemné rezančeky krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a zmiešame s paradajkovými kúskami, pokvapkáme olivovým olejom. Pórové rezančeky majú byť uvädnuté, nie uvarené! Prizdobíme prúžkami žltej papriky.

Krok 9

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 598
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

599

Podobné recepty:
  • Zapekané morčacie prsia s brokolicou

    Zapekané morčacie prsia s brokolicou

  • Sójové rizoto I

    Sójové rizoto I

  • Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami

    Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami

kuk