Plnené pórové cannelloni
2008-06-13- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 2 veľké póry, 200 g mletého mäsa, 300 g tvrdého syra, 250 g syra s modrou plesňou, 3 vajcia, 2,5 dl smotany alebo mlieka, oriešok masla.
Postup
Krok 1
Z pórov odstránime korienky a vybielenú časť priečne delíme na 8-10cm valčeky. Póry rozoberieme na jednotlivé trubičky.
Krok 2
Najhrubšie asi 3,5-4,5 cm v priemere plníme plnkou so syrom.
Krok 3
Tenšie od 2,5-3,5 cm plníme len mäsom,
Krok 4
najtenšie od 1-2,5cm plníme syrom.
Krok 5
Plnka: pomleté mäso okoreníme, pridáme štipku mletého muškátového orieška, soľ, červenú papriku a nadrobno nakrájané stredy póru opečené do zlatista na masti, petržlenová vňať, vajce.
Krok 6
Syr nakrájame na hranolčeky asi 0,8x0,8mm hrubé a 8cm dlhé. Syr obalíme mäsovou plnkou a vložíme do pórovej trubičky a dotesníme plnkou ako šamrolu.
Krok 7
Naplnené trubičky vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy. Modrý syr nahrubo nastrúhame a zmiešame so smotanou a 2 vajcami. Soliť opatrne! Syr je dosť slaný. Štipka korenia a touto omáčkou zalejeme pórové caneloni. Pečieme 25min na 180°C prikryté. Potom dopekáme pri 220 odkryté ešte 5-7min.
Krok 8
Podávame so šlátom: paradajky, zelené časti póru nakrájané pozdĺžne na jemné rezančeky krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a zmiešame s paradajkovými kúskami, pokvapkáme olivovým olejom. Pórové rezančeky majú byť uvädnuté, nie uvarené! Prizdobíme prúžkami žltej papriky.
Krok 9