Jahňacie s fazuľkou

2008-06-14

Ingrediencie

  • 8 jahňacích kotliet, 400 g očistenej fazuľky, 8 plátkov prosciutta alebo tenkých plátkov prerastenej slaniny, 16 strúčikov cesnaku, vetvičku rozmarínu, 8 vetvičiek petržlenovej vňate, 4 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Očistený cesnak nadrobno pokrájame, pridáme nadrobno pokrájané lístky rozmarínu, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a olej. Zmesou ponatierame jahňacie kotlety a odložíme ich na 24 hodín do chladničky. Marinované kotlety poukladáme na pekáč a vložíme ich do (teplovzdušnej) rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme ich asi 5 až 7 minút. Kotlety vyberieme, osolíme ich, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Fazuľku vložíme do osolenej, vriacej vody a varíme ju do konzumného zmäknutia. Fazuľku scedíme, rozdelíme na 8 častí a každú ovinieme plátkom prosciutta. Kotlety podávame s fazuľkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Baraní perkelt na maďarský spôsob

    Baraní perkelt na maďarský spôsob

  • Pečené dolnozemské bravčové mäso

    Pečené dolnozemské bravčové mäso

  • Bravčové karé plnené mäsom

    Bravčové karé plnené mäsom

kuk