Plnené kuracie batôžky
2008-06-17- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- Vykostené kuracie stehná s kožou, šunku, plátky tvrdého syra, šampiňóny, pretlačneý cesnak, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Vykostené kuracie stehná s kožou naklepeme, osolíme a potrieme pretlačeným cesnakom. Položíme naň plátok syra, plátok šunky a šampiňóny. Zvinieme a posnažíme sa kožou potiahnuť celý batôžtek, ktorý spichneme ihlou alebo špajdľou. Hotové batôžky poukladáme do pekáča, podlejeme vývarom alebo vodou s lyžicou zeleninovej koreniacej zmesi. Pečieme do ružova, aby bola koža pekne chrumkavá. Podávame s ryžou a zeleninou.
Krok 2