Smotanovo želatínový zákusok

2008-08-03

Ingrediencie

  • 200 g cukru, 400 g polohrubej múky, 2 dl vlažnej vody, 1,5 dl oleja, 2 vajcia, 1vrecúško prášku do pečiva, 200 g nemletého maku, štipku soli. Na plnku: 1 šľahačkovú smotanu, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 pochúťkové kyslé smotany, 2 lyžice práškového cukru. Na ozdobenie: konzervu mandarínok, konzervu jahôd. Na želatínovú vrstvu: 25 g želatíny, 0,5 l šťavy z kompótu (ak je šťavy málo, doplníme vodou).

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom a vlažnou vodou. Postupne prilievame olej, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mak. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do masy. Cesto vylejeme na vymastený, hrubou múkou posypaný plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme pochúťkovú smotanu, práškový cukor. Schladíme v chladničke. Želatínu nasypeme do odmeraného množstva šťavy a metličkou prešľaháme. Necháme najmenej 30 minút napučať. Potom želatínu necháme zohriať (nevariť!) a za stáleho miešania zahrievame do 60 stupňov, až sa želatína celkom rozpustí. Na vychladnutý upečený plát navrstvíme smotanovú plnku. Zákusok, pomyselne, rozdelíme na štvorce a na každý z nich dáme mandarínku a jahodu. Zalejeme takmer vychladnutou želatínou. Odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Podávame vychladené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2010
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2011

Podobné recepty:
  • Pagáčiky s údeným tofu

    Pagáčiky s údeným tofu

  • Jablkové rezy s orechovou plnkou

    Jablkové rezy s orechovou plnkou

  • Tiramisu po domácky

    Tiramisu po domácky

kuk