Grécke Sarmadajkia (viničové listy plnené ryžou)

2018-03-05

Popis

Grécke Sarmadajkia (viničové listy plnené ryžou)

Ingrediencie

  • ryžu
  • viničové listy
  • čierne mleté korenie
  • kôpor
  • sušenú medovku
  • oregano
  • soľ
  • citrónovú šťavu
  • cibuľu
  • olivový olej

Postup

Krok 1

V hrnci rozpálime olej, vložíme ryžu, chvíľu upražíme, ale nesmie zhnednúť, dolejeme vodou a varíme do polomäkka (nesmie byť úplne hotová). Keď je ryža mäkká vo vedľajšom hrnci si opražíme pokrájanú cibuľku, môžeme pridať aj pretlačený cesnak, vložíme ryžu, dobre pomiešame, pridáme všetko korenie a osolíme. Pridáme trošku olivového oleja ak je ryža priveľmi suchá. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Viničové listy si rozprestrieme na tanierik (ak je veľmi veľký, dáme ho na polovicu), a podľa jeho veľkosti do stredu listu vložíme 1-2 čajové lyžičky ryže. Tvarujeme balíčky hrubé asi 2 cm. Do hrnca nalejem trocha olivového oleja a naplnené viničové listy uložíme do hrnca, najlepšie je ukladať do kruhu a na tesno, zalejeme vodou, citrónovou šťavou a vodou tesne po vrch, ako sme uložili sarmadajkia. Listy prikryjeme preklopeným tanierom (tanier hore nohami) a povaríme kým sa ryža neuvarí do mäkka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1139
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1140

Podobné recepty:
  • Čokoládovo sušienkový dezert

    Čokoládovo sušienkový dezert

  • Uhorkové suši

    Uhorkové suši

  • Kurské pirôžky

    Kurské pirôžky

kuk