Drobné veľkonočné pečivo na rôzny spôsob

2016-05-23

Popis

Veľkonočné sviatky a k nim patriace pochúťky na stole. Pripraviť si ich môžete na rôzne spôsoby.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g tuku Hera
  • 250 g práškového cukru
  • 2 ks žĺtky
  • 1 ks vajce
  • citrónovú kôru z 1 umytého citróna
  • 1 ks vanilkový cukor

Postup

Krok 1

Do misky dáme múku, zmäknutý tuk, pridáme cukor, vajce, žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor. Urobíme cesto, dáme ho na 1 h do chladna a potom na doske rozgúľame a povykrajujeme rôzne tvary (aké formičky máme).

Krok 2

Pečivo upečieme v mierne horúcej rúre. Potom po vychladnutí ho môžeme ozdobiť citrónovou polevou, čokoládovou alebo spojiť dva a dva náplňou z piškót.

Krok 3

Náplň z piškót: (keď nemáme piškóty, môžeme dať keksy Marína) 100 g omrviniek z piškót, ktoré pomelieme, 100 g masla alebo rastlinného tuku, 80 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 lyžicu vanilkového cukru, 1 lyžicu rumu.

Krok 4

Zmäknuté maslo alebo tuk s cukrom a žĺtkom vymiešame do spenenia a pridáme piškótové omrvinky a rum. Vymiešame do hladka a koláčiky zlepíme touto náplňou dva a dva a môžeme ich ešte ozdobiť polevou.

Krok 5

Citrónová poleva: 100 g práškového cukru, 1 lyžicu horúceho mlieka, 1 lyžicu citrónovej alebo pomarančovej šťavy. Táto poleva je lepšia na poliatie múčnikov a na ozdobovanie je lepšia bielková poleva.

Krok 6

Bielková poleva: 1 bielok a 6 - 70 g práškového cukru, ktorý preosejeme, dáme do vrecúška, na ktorom sme odstrihli maličký špic a zdobíme, ak nám poleva redne, tak pridáme troška cukru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 366
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

367

Podobné recepty:
  • Parížska nepečená torta

    Parížska nepečená torta

  • Nepečená čokoládovo kokosová roláda

    Nepečená čokoládovo kokosová roláda

  • Karamelové rezy

    Karamelové rezy