Zemiakové pampúchy

2008-10-19

Ingrediencie

  • (1 pohár = 2 dl) - 3 poháre polohrubej múky, 2 poháre zemiakov uvarených v šupke a postrúhaných, 1 pohár oleja, 1 vajce, 1 kocka droždia, cukor na kvások, 3 dl mlieka, štipka soli, žĺtka na potieranie.

Postup

Krok 1

Z droždia, cukru, z časti mlieka a múky urobíme kvások. Do misy dáme múku, zemiaky, olej, vajce, zvyšné mlieko, soľ, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a formičkou povykrajujeme pampúchy. Potrieme ich žĺtkom, časť môžeme posypať celým makom, časť rascou alebo strúhaným syrom. Upečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1789
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1790

Podobné recepty:
  • Ryžový nákyp s marhuľovým kompótom

    Ryžový nákyp s marhuľovým kompótom

  • Odpaľované cesto

    Odpaľované cesto

  • Brokolicové krokety na paradajkovej omáčke

    Brokolicové krokety na paradajkovej omáčke

kuk