Jarná polievočka

2008-11-02

Ingrediencie

  • 2 l vody, 350 g ľubovoľnej zeleniny (v zime mrazenej), 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, 1 kocku slepačieho bujónu, soľ, petržlenovú vňať. Na halušky: 1 vajce, 3 lyžice detskej krupice, štipku prášku do pečiva, 1 lyžicu tuku alebo oleja.

Postup

Krok 1

Očistenú a umytú zeleninu dáme variť do vody. Prichutíme soľou, bujónom a

Krok 2

uvaríme do mäkka. V miske vymiešame vajce s krupicou, pridáme tuk, prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť. Malou lyžičkou robíme halušky, ktoré vkladáme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, kým halušky nevyplávajú na povrch. Na koniec pridáme petržlenovú vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 404
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

405

Podobné recepty:
  • Fazuľová polievka so zeleninou III

    Fazuľová polievka so zeleninou III

  • Kapustová s fazuľou a údeným

    Kapustová s fazuľou a údeným

  • Šošovicová polievka so slaninou

    Šošovicová polievka so slaninou

kuk