Pravé talianske gnocchi
2008-11-19- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 0,6 kg zemiakov, 2 žĺtky, 65 g masla, 170 g polohrubej múky, 1 lyžicu postrúhaného parmezánu, soľ, štipku postrúhaného muškátového orieška.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke. Teplé zemiaky ošúpeme a postrúhame, pričom dbáme, nich v nich neboli hrudky. Maslo necháme roztopiť, zamiešame ho so žĺtkami a pridáme k zemiakom. Pridáme 1/2 lyžičky soli, postrúhaný muškátový oriešok a parmezán. Zmes zmiešame a postupne pridávame múku. Z cesto vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na asi na 1 cm dlhé kúsky. Vidličkou do každého kúsku vytvarujeme pásiky. Z cestom pracujeme rýchle, pretože má tendenciu rednú a pridávaním múky by boli gnocchi tvrdé. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch. Gnocchi pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.