Pravé talianske gnocchi

2008-11-19

Ingrediencie

  • 0,6 kg zemiakov, 2 žĺtky, 65 g masla, 170 g polohrubej múky, 1 lyžicu postrúhaného parmezánu, soľ, štipku postrúhaného muškátového orieška.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke. Teplé zemiaky ošúpeme a postrúhame, pričom dbáme, nich v nich neboli hrudky. Maslo necháme roztopiť, zamiešame ho so žĺtkami a pridáme k zemiakom. Pridáme 1/2 lyžičky soli, postrúhaný muškátový oriešok a parmezán. Zmes zmiešame a postupne pridávame múku. Z cesto vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na asi na 1 cm dlhé kúsky. Vidličkou do každého kúsku vytvarujeme pásiky. Z cestom pracujeme rýchle, pretože má tendenciu rednú a pridávaním múky by boli gnocchi tvrdé. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch. Gnocchi pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 651
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

652

Podobné recepty:
  • Pečené kuracie prsia s čínskymi rezancami (Chorvátske jedlo)

    Pečené kuracie prsia s čínskymi rezancami (Chorvátske jedlo)

  • Milánske rezne s cuketovým pyré

    Milánske rezne s cuketovým pyré

  • LASAGNE SUPERIOR

    LASAGNE SUPERIOR

kuk