Veterníky plnené bryndzovou plnkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 2,5 dl vody, 80 g tuku, 100 g hrubej múky, 4 vajcia. Plnka: 200 g bryndze, 125 g masla, 15 g mletej červenej papriky, 50 g cibuľky, 100 g kyslých uhoriek.
Postup
Krok 1
Vodu, soľ, tuk privedieme do varu, pomaly vsypeme hrubú múku a za stáleho miešania varíme, kým sa nám cesto neoddeľuje od nádoby. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta vmiešame postupne vajíčka a dôkladne vypracujeme cesto. Vypracované cesto pomocou ozdobného vrecúška striekame na vymastený plech malé kôpky. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 7 až 10 minút, počas pečenia rúru neotvárame. Po uplynutí 10 minút teplotu znížime na minimum a dosušíme. Upečené veterníky ešte teplé prekrojíme na polovicu, necháme vychladnúť a plníme plnkou. Plnka: Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme bryndzu, mletú papriku a nadrobno posekanú cibuľu. Veterníky zdobíme vejárikom kyslej uhorky.