Veterníky plnené bryndzovou plnkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 dl vody, 80 g tuku, 100 g hrubej múky, 4 vajcia. Plnka: 200 g bryndze, 125 g masla, 15 g mletej červenej papriky, 50 g cibuľky, 100 g kyslých uhoriek.

Postup

Krok 1

Vodu, soľ, tuk privedieme do varu, pomaly vsypeme hrubú múku a za stáleho miešania varíme, kým sa nám cesto neoddeľuje od nádoby. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta vmiešame postupne vajíčka a dôkladne vypracujeme cesto. Vypracované cesto pomocou ozdobného vrecúška striekame na vymastený plech malé kôpky. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 7 až 10 minút, počas pečenia rúru neotvárame. Po uplynutí 10 minút teplotu znížime na minimum a dosušíme. Upečené veterníky ešte teplé prekrojíme na polovicu, necháme vychladnúť a plníme plnkou. Plnka: Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme bryndzu, mletú papriku a nadrobno posekanú cibuľu. Veterníky zdobíme vejárikom kyslej uhorky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 969
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

970

Podobné recepty:
  • Marcipánové myšky

    Marcipánové myšky

  • Jablková torta II

    Jablková torta II

  • Čerešňová štrúdľa

    Čerešňová štrúdľa

kuk