Karamelové šuhajdy
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Karamelové šuhajdy
Ingrediencie
- 1 ks kondenzované mlieko sladené
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g stuženého tuku na polevy (napríklad Cera)
- papierové košíčky
Postup
Krok 1
Neotvorenú konzervu kondenzovaného mlieka varíme vo vode asi 2 hodiny.
Krok 2
Necháme vychladnúť.
Krok 3
Otvoríme až potom, keď sme presvedčení, že je konzerva dostatočne vychladená (najlepšie po ôsmich hodinách).
Krok 4
Čokoládu rozpustíme s tukom.
Krok 5
Do papierových košíčkov dáme trochu čokolády.
Krok 6
Keď čokoláda stuhne pridáme skaramelizované mlieko z konzervy a opäť čokoládou.
Krok 7
Môžeme dozdobiť kúskom orecha.