Grilovaný pstruh
2018-04-12- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 10 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Grilovaný pstruh
Ingrediencie
- Čerstvých pstruhov
- citrónové korenie
- na tenké plátky pokrájaný cesnak
- šalviu
- ligurček
- citrónovú šťavu
- mesiačiky citrónu
- plátky slaniny
- morskú soľ. Na marinádu: olivový olej
- mletú červenú papriku
- prelisovaný cesnak
- drvenú rascu
- grilovacie korenie na ryby
Postup
Krok 1
Vypitvaného pstruha posypeme z vnútra citrónovým korením, morskou soľou, do dutiny vložíme na tenké plátky pokrájaný cesnak, dva lístky šalvie, ligurček, pokvapkáme citrónovou šťavu, vložíme dva mesiačiky citrónu, plátok slaniny, morskú soľ.
Krok 2
Potrieme marinádou položíme na gril, potrieme olejom, osolíme morskou soľou a grilujeme 10 až 12 minút.
Krok 3
Podávame s grilovanými zemiakmi (zemiaky uvarené v šupke, prekrojené na polovice, potreté marinádou a dopečené na grile) s kyslou smotanou a ľadovým šalátom.