Omeleta zo solenej tresky
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Omeleta zo solenej tresky
Ingrediencie
- 100 g filé tresky
- soľ
- 6 ks vajec
- 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
- 3 lyžica dohneda osmaženej cibule
Postup
Krok 1
Filé tresky dáme do rozmerovo vhodnej škatuľky, zasypeme ju soľou a odložíme na niekoľko dní do chladničky.
Krok 2
Treska získa krehkosť. Z tresky pred použitím odstránime soľ, opláchneme studenou vodou a osušíme. Pokrájame ju na rezančeky.
Krok 3
Pridáme k nej šesť rozšľahaných vajec, soľ, za lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate a veľa dohneda osmaženej cibule.
Krok 4
Premiešame a dáme na panvicu s olivovým olejom.
Krok 5
Prikryjeme a necháme stuhnúť. Omeletu neobraciame, len zošuchneme na tanier.