Losos v paradajkovej omáčke s cortecce
2015-09-29Ingrediencie
- 500 g cortecce, 3 lyžice olivového oleja, 1 stredne veľkú červenú cibuľu, 1 menšiu červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľkú červenú chilli papričku, 2 paradajky, 1 červenú paprika pečenú, 200 g lososa (alebo inej, nerozpadávajúcej sa ryby), soľ, mleté čierne korenie, drvenú bazalku.
Postup
Krok 1
Cortecce dáme variť do osolenej vody. Na oleji speníme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú chilli papričku (bez semiačok). Pridáme nakrájané paradajky. V závislosti od zrelosti paradajok budete možno potrebné pridať trochu vody, alebo paradajkový pretlak a pomôcť tak vytvoreniu omáčky. Na miernom ohni omáčku za občasného premiešania zahrievame, kým sa paradajky takmer nerozvaria. Dochutíme soľou a korením podľa potreby. Do omáčky pridáme na kocky pokrájanú rybu a pokrájanú, druhú, menšiu cibuľu. Teplotu zmiernime a dôkladne miešame. Pridáme na kocky pokrájané, ošúpané, pečené papriky. Po chvíli pridáme uvarené cestoviny a premiešame.