Pečená treska

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Pečená treska

Ingrediencie

  • 600 g tresky (dve filety)
  • olej
  • hrubozrnnú soľ
  • drvené čierne korenie
  • kúsok feferónu
  • 1 cm zázvoru
  • 6 ks sušených paradajok v oleji
  • 4 strúčik cesnaku
  • za hrsť bazalky
  • 1/2 ks citróna
  • 1 lyžica tmavého balzamikového octu
  • strúhanku z polovice veky
  • 2 vetvička tymian
  • 2 vetvička rozmarín

Postup

Krok 1

Do pekáča nalejeme asi 4 lyžice oleja, posypeme lyžičkou soli, drveným čiernym korením.

Krok 2

Do pekáča vložíme filety ryby a obalíme ich z oboch strán v oleji so soľou a korením.

Krok 3

Filety necháme v pekáči kožou dolu.

Krok 4

Rozmixujeme kúsok feferónu, sušené paradajky aj s olejom, dva strúčiky cesnak, bazalku, postrúhanú kôru z polovice citróna, citrónovú šťavu, balazmikový ocot.

Krok 5

Rozmixovanú zmes navrstvíme na päť minút predpečené ryby.

Krok 6

Rozmixujeme krajčeky veky, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky drveného čierneho korenia, 3 lyžice oleja a strúhanku navrstvíme na pastu.

Krok 7

Navrch položíme vetvičky tymianu a rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečiem až sa strúhanka sfarbí do zlato hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 205
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

206

Podobné recepty:
  • Sekaná z rybieho mäsa

    Sekaná z rybieho mäsa

  • Morská ryba s baklažánovým pyré a olivovou salsou

    Morská ryba s baklažánovým pyré a olivovou salsou

  • Zubáč na maďarský spôsob

    Zubáč na maďarský spôsob