Rýchle pripravené čokoládové rožky

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Rýchle pripravené čokoládové rožky sú rýchle a chutné.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 35 g cukru
  • 1 ks žĺtok
  • 35 g masla
  • 1,5 dl mlieka
  • 15 g kvasníc
  • 1 lyžica kakaa
  • 35 g cukru
  • 1 lyžica kandizovanej pomarančovej kôry
  • 2 až 3 lyžice marhuľového džemu. 1 vajce na potretie.
  • 60 g horkej čokolády

Postup

Krok 1

Do časti teplého mlieka rozdrobíme kvasnice.

Krok 2

Metličkou ich rozmiešame, aby sa rozpustili. Nemusíme čakať až vykysne kvások.

Krok 3

Do preosiatej múky v miske vytvoríme jamku, pridáme lyžičku soli, cukor, žĺtok, zmäknuté maslo, zvyšok teplého mlieka a rozpustené kvasnice. Prstami zmiešame. Ak je cesto husté, pridáme ešte teplé mlieko. Rukou miesime, až sa cesto prestane lepiť na nádobu. Potom ešte vymiesime na doske. Cesto dáme do misky, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 15 minút. Cesto rozdelíme na polovice a z oboch vyvaľkáme kruhové tvary s priemerom asi 35 centimetrov. Jeden plát potrieme roztierateľnou hmotou: do sekacieho mixéra dáme studenú polámanú horkú čokoládu, kakao, cukor a kandizovanú pomaranč kôru. Rozmixujeme, krátkymi impulzmi. Nemixujeme dlho, hmota musí zostať sypká. Pridáme džem, aby vznikla roztierateľná hmota. Potretý plát prikryjeme druhý plátom a pokrájame na 8 alebo 16 trojuholníkov. Každý trojuholník zvinieme od širšej časti a vytvarujeme rožky. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Vložíme do studenej rúry a rúru zapneme na 200 stupňov Celzia. Pečieme do hneda, asi 30 minút. Do hodiny by mali byť rožky pripravené na konzumáciu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 296
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

297

Podobné recepty:
  • Prevrátený jablkový koláč

    Prevrátený jablkový koláč

  • Bryndzové pagáčiky I

    Bryndzové pagáčiky I

  • Bielková torta

    Bielková torta