Oškvarkové placky
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Chuťovky, zájedky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Oškvarkové placky sú zaujímavým spestrením vášho jedálnička určené pre milovníkov piva. Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 150 g nadrobno posekaných oškvarkov
- 500 g v šupke uvarených zemiakov
- 1 dl piva
- 1 ks vajce
- 20 g kvasníc
- 2 lyžica masti
- soľ
- štipku cukru
Postup
Krok 1
Do vlažného piva pridáme štipku cukru, štipku múky a rozdrobené kvasnice. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Krok 2
Ošúpané zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim múku, nadrobno posekané oškvarky, vajce, masť a vypracujeme cesto.
Krok 3
Cesto necháme vykysnúť a potom z neho vytvarujeme valec s priemerom asi 6 cm.
Krok 4
Ten pokrájame na kolieska hrubé asi centimeter, ktoré ešte rozvaľkáme.
Krok 5
Placky poukladáme na plech, necháme chvíľu kysnúť a potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Krok 6
Upečieme ich do zlato-hneda.
Krok 7
Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.