Oškvarkové placky

2019-04-10
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Oškvarkové placky sú zaujímavým spestrením vášho jedálnička určené pre milovníkov piva. Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g nadrobno posekaných oškvarkov
  • 500 g v šupke uvarených zemiakov
  • 1 dl piva
  • 1 ks vajce
  • 20 g kvasníc
  • 2 lyžica masti
  • soľ
  • štipku cukru

Postup

Krok 1

Do vlažného piva pridáme štipku cukru, štipku múky a rozdrobené kvasnice. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

Krok 2

Ošúpané zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim múku, nadrobno posekané oškvarky, vajce, masť a vypracujeme cesto.

Krok 3

Cesto necháme vykysnúť a potom z neho vytvarujeme valec s priemerom asi 6 cm.

Krok 4

Ten pokrájame na kolieska hrubé asi centimeter, ktoré ešte rozvaľkáme.

Krok 5

Placky poukladáme na plech, necháme chvíľu kysnúť a potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

Krok 6

Upečieme ich do zlato-hneda.

Krok 7

Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1038
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1039

Podobné recepty:
  • Gravlax (gravad laks - losos na švédsky spôsob)

    Gravlax (gravad laks - losos na švédsky spôsob)

  • Banánovo nivová nátierka

    Banánovo nivová nátierka

  • Syrová nátierka I

    Syrová nátierka I

kuk