Grilovaná ryba s horčicou

2018-03-19
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilovaná ryba s horčicou. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčik cesnaku
  • 4 lyžica dijonskej horčice
  • 2 vetvička tymianu
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1,2 dl olivového oleja
  • 1 lyžička horčičných semien
  • 4 ks filety tresky alebo inej bielej ryby
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Pokrájané šalotky, pokrájaný cesnak, štyri lyžice dijonskej horčice, lístky tymianu a ocot rozmixujeme. Pridáme olivový olej (lyžicu si necháme ešte bokom), soľ, mleté čierne korenie a v mixéri premiešame.

Krok 2

V zmesi obalíme ryby, posypeme ich horčičnými semienkami, dáme do misky v jednej vrstve, prikryjeme a necháme v chladničke odstáť najmenej 12 hodín.

Krok 3

Vyberieme rybu z chladničky. Grilovaciu platňu zahrejeme a filety ryby na nej opečieme z každej strany asi po 3 až 4 minúty.

Krok 4

Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 418
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

419

Podobné recepty:
  • Falošný 'losos'

    Falošný 'losos'

  • Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

    Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

  • Dusená ryba na víne s kečupom

    Dusená ryba na víne s kečupom