Francúzsky šalát
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzsky šalát
Ingrediencie
- 2 kg zemiakov uvarených v šupke
- 4 ks vajcia uvarené na tvrdo
- sterilizované uhorky
- sterilizovaný hrášok
- rybičky v oleji
- 2 ks kyslé ryby (ruské sardinky)
- mrkvu
- zeler
- petržlen
- cibuľu
- 100 g salámy
- majonézu
Postup
Krok 1
Zemiaky nakrájame na hranolčeky, pridáme vajcia pokrájané na malé kúsky, nadrobno pokrájané uhorky, sterilizovaný hrášok, posekané rybičky v oleji. Z kyslých rýb odstránime kožu, chrbtovú kosť a pokrájame ich na rezančeky. Nadrobno pokrájanú zeleninu a cibuľu uvaríme v octovej vode. Salámu pokrájame na rezančeky. Všetko spolu premiešame s majonézou.