Ovocná torta I

2018-01-05

Ingrediencie

  • Tri vajcia, tri lyžice cukru, 3 lyžice polohrubej múky, lekvár, ovocie, 2 balíčky želatíny 'A' (červená, žltá), trocha cukru, prípadne šľahačku. Tuk a múku na vymastenie formy.

Postup

Krok 1

Tri žĺtky vymiešame s tromi lyžicami cukru do peny. Primiešame do nej sneh z troch bielkov a tri lyžice polohrubej múky. Masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre do žltohneda. Upečený korpus potrieme lekvárom a naň poukladáme ovocie, môže byť čerstvé, prípadne odkvapkané zavárané. Želatínu uvaríme podľa návodu - 2,5 dl šťavy z kompótu zmiešame s 2,5 dl vody a dvoma vrecúškami želatíny a cukrom podľa chuti. Želatínu varíme asi 15 sekúnd. Po vychladnutí vylejeme želatínu na tortu. Tortu schladíme po dobu 2 hodín v chladničke. Môžeme prizdobiť šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1346
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1347

Podobné recepty:
  • Silvestrovský zákusok

    Silvestrovský zákusok

  • Výborný ríbezľový koláč

    Výborný ríbezľový koláč

  • Medové trubičky

    Medové trubičky

kuk