Grófkine pstruhy
2018-04-19- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grófkine pstruhy
Ingrediencie
- 2 ks pstruhov
- 1 ks zrejúci syr (typu Hermelín)
- 150 g prerastenej slaniny
- soľ
- korenie na ryby
- olej
- zemiaky
Postup
Krok 1
Vypitvaných pstruhov osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme vo väčšom množstve horúceho oleja.
Krok 2
Pstruhov preložíme do pekáča, vložíme do nich plátky syra, na pstruhov poukladáme plátky slaniny a opäť plátky syra.
Krok 3
Pstruhov vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia a zapečieme.
Krok 4
Neošúpané, umyté zemiaky pozdĺžne pokrájame na osminky a opečieme na oleji.