Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
2018-04-19- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 10 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Ingrediencie
- 4 ks pstruhov
- 2 ks citróny
- soľ
- mleté biele korenie
- čerstvý kôpor
- olej
- 200 g šalátovej ohorky
- 2 ks jarné cibuľky
- čerstvý kôpor
- pažítku
- mleté biele korenie
- soľ
- 40 g kapár
- 4 dl bieleho jogurtu
- 4 dl bieleho jogurtu
Postup
Krok 1
Pstruhov vypitveme a umyjeme.
Krok 2
Ryby vo vnútri aj na povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
Krok 3
Povrch potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali čerstvý kôpor.
Krok 4
Grilujeme, za občasného potierania olejom s kôprom, na každej strane asi 6 minút.
Krok 5
Omáčka: ošúpanú uhorku zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. V miske zmiešame jogurt s uhorkou a ostatnými ingredenciami. Dochutíme soľou a korením.