Grilovaný pstruh so slivkami
2018-04-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilovaný pstruh so slivkami. Podávame na liste šalátu.
Ingrediencie
- 700 g filé zo pstruha
- 2 ks kolieska ananásu
- 2 ks papriky
- 8 ks malých cibuliek
- 8 ks vykôstkovaných sušených sliviek
- olej alebo maslo
- 2,5 dl kyslej smotany
- 4 lyžica chilli omáčky
- 3 kvapky tabasca
- trošku cukru a citrónovej šťavy
Postup
Krok 1
Filé pokrájame na kocky s rozmerom asi 3 cm.
Krok 2
Na rovnaké rozmery pokrájame ananás.
Krok 3
Slivky a cibuľky prekrojíme na polovice.
Krok 4
Na ihlice ponapichujeme striedavo všetky suroviny, potrieme olejom a ugrilujeme do koňakovo hnedej farby.
Krok 5
Podávame na liste šalátu. Prelejeme omáčkou pripravenou zo smotany, omáčky chilli, tabasca, cukru a citrónovej šťavy.