Grilovaná špargľa v slanine s reďkovkami
2018-03-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilovaná špargľa v slanine s reďkovkami. Vhodnou prílohou sú opečené kolieska rohlíka potreté bylinkovým maslom.
Ingrediencie
- 100 g čerstvej špargle
- 50 g prerastenej slaniny
- soľ
- zeleninovú koreniacu zmes
- 50 g reďkoviek
- pór
- cesnak
- olivový olej alebo maslo
Postup
Krok 1
Špargľu ošúpeme a varíme asi 15 minút v slanej vode.
Krok 2
Tri špargle obalíme jedným plátkom slaniny a spevníme špáradlom. Osolíme a opečieme na oleji do zlatista.
Krok 3
Na oleji, alebo na masle podusíme reďkovky pokrájané na plátky, spolu s pórom pokrájaným na rezance.
Krok 4
Ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Na tanier dáme dusenú reďkovku a na ňu položíme opečenú špargľu. Vhodnou prílohou sú opečené kolieska rohlíka potreté bylinkovým maslom.