Kapor na bylinkách
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Kapor na bylinkách
Ingrediencie
- 1 ks kapra
- 4 lyžica posekaných byliniek (pažítka
- petržlenová vňať
- bazalka
- 1 kg zemiakov
- 1 ks cibuľu
- 4 lyžica oleja
- šťavu z polovice citróna
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Očisteného kapra opláchneme, osušíme a nakrájame na podkovy. Na panvici rozohrejte polovicu oleja a osolené podkovy na ňom z oboch strán opečieme. Poukladáme ich do pekáča, posypeme polovicu byliniek, podlejeme malým množstvom vody a v predhriatej rúre, pri miernej teplote, pečieme asi 20 minút. Cibuľu nakrájame na kolieska. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Prudko schladíme, ošúpeme, nakrájame na kolieska a opečieme na zvyšnom rozohriatom oleji. Zemiaky vyberieme a na panvici opečieme kolieska cibule. Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme zvyšnými bylinkami. Podávame s opečenými zemiakmi a cibuľou.