Grilovaný sendvič so syrom, hľuzovkou a šunkou

2018-04-19
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilovaný sendvič so syrom, hľuzovkou a šunkou. Podávame s listami ľadového šalátu, osolenými a pokvapkanými olivovým olejom.

Ingrediencie

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 lyžička masla
  • soľ
  • 1 ks veľký krajec domáceho bieleho chleba
  • 1 lyžica lyžicu masla
  • 2 lyžica postrúhaného syru gruyere
  • 3 plátok prosciutta
  • 1 ks vajce
  • olivový olej na pečenie vajca
  • 1 ks malú hľuzovku
  • niekoľko listov ľadového šalátu
  • maslo na opečenie sendviča

Postup

Krok 1

Na lyžici masla krátko osmažíme hladkú múku, prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme niekoľko minút.

Krok 2

Odstavíme, pridáme 1 lyžičku masla, na hrot noža soli a premiešame.

Krok 3

Krajec chleba potrieme maslom, otočíme ho maslovou stranou dolu a prekrojíme na polovicu. Obe polovice potrieme pripravenou bešamelovou omáčkou. Ďalej budeme pracovať iba s jednou polovicu krajca chleba.

Krok 4

Jednu polovicu krajca chleba posypeme postrúhaným syrom gruyere. Na syr položíme tri plátky prosciutta a na prosciutto položíme volské oko opečené na masle z oboch strán (žĺtok musí byť tekutý!). Na vajce nastrúhame hľuzovku a poukladáme chrumkavé listy ľadového šalátu (zo stredu hlávky).

Krok 5

Navrch položíme druhú polovicu krajca chleba – bešamelovou stranou na šalát. Na panvicu, v ktorej sme piekli volské oko pridáme lyžičku masla a opečieme na ňom sendvič, z oboch strán, do hneda.

Krok 6

Opečený sendvič prekrojíme na dve polovice, alebo na tri trojuholníky tak, aby sme prekrojili žĺtok, ktorý by mal vytekať.

Krok 7

Podávame s listami ľadového šalátu, osolenými a pokvapkanými olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 566
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

567

Podobné recepty:
  • Chuťovky, jednohubky

    Chuťovky, jednohubky

  • Šampiňónová nátierka

    Šampiňónová nátierka

  • Veľkonočný 'syrek'

    Veľkonočný 'syrek'