Club sendvič

2016-04-18
  • Club sendvič
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Sendvič s kuracím mäsom podávame so šalátom zmiešaným s dressingom a hranolčekmi, či zemiakovými čipsami.

Ingrediencie

  • 1 kuracie prsia
  • olej
  • 4 plátok prerastenej slaniny
  • 2 ks vajcia
  • štipka soli
  • 6 plátok bieleho toastového chleba
  • 1 ks paradajku
  • 2 lyžica majonézy
  • 2 lístky ľadového šalátu
  • lístky šalátu little gem
  • zmes rôznych zelených listov
  • 1/2 ks citróna (iba šťavu)
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 dl olivového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička dijónskej horčice

Postup

Krok 1

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na horúcom oleju z oboch strán. Panvicu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na šesť minút. Mäso vyberieme na dosku a necháme päť minút odpočívať.

Krok 2

Na malom množstve oleja pripravíme vajcia tak, že žĺtok špičkou noža prekrojíme, aby vytiekol. Po stuhnutí, vajce obrátime na druhú stranu a krátko opečieme aj z druhej strany. Tenké plátky slaniny opečieme na niekoľkých kvapkách oleja, z oboch strán, na chrumkavo. Necháme ich odkvapkať na plátkoch toastového chleba. Na tuku po slanine opečieme aj plátky toastového chleba. Dva plátky potrieme majonézou. Na každý, položíme list šalátu a tenké plátky kuracieho mäsa. Ďalšie dva plátky chleba potrieme majonézou a potretou stranou položíme na kuracie mäso.

Krok 3

Plátky chleba potrieme zľahka majonézou aj z druhej strany a položíme na ne plátky slaniny a plátky paradajky. Na paradajky položíme vajce opečené z oboch strán. Na vajce položíme tretí plátok chleba potretý majonézou (majonézou dolu).

Krok 4

Sendvič dlaňou stlačíme a spojíme kovovými ihlicami. Okraje sendviča poodkrajujeme a sendvič prekrojíme na dva trojuholníky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 500
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

501

Podobné recepty:
  • Zemiaková nátierka I

    Zemiaková nátierka I

  • Nátierka z červenej papriky

    Nátierka z červenej papriky

  • Hrianky odpozerané v Taliansku

    Hrianky odpozerané v Taliansku