Grilovaná parenica

2018-03-19
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilovaná parenica

Ingrediencie

  • 2 ks parenice
  • 100 g prosciutta
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 2 plátok veľké plátky šunky
  • alebo niekoľko tenkých plátkov slaniny
  • 2 vetvička rozmarínu
  • za hrsť tekvicových semienka
  • 2 ks malé bagety
  • 2 lyžička bylinkového masla
  • 3 lyžička tekvicového oleja
  • 1 lyžička jablčného octu
  • zmes listového šalátu (napríklad ľadový šalát
  • valeriánu poľnú
  • rukolu

Postup

Krok 1

Parenicu rozmotáme, poukladáme na ňu plátky prosciutta, posypeme lístkami čerstvého tymianu, čerstvo pomletým čiernym korením, zvinieme do pôvodného tvaru, zabalíme veľkého plátku šunky, alebo tenkých plátkov slaniny, prepichneme (spojíme) vetvičkou rozmarínu a ogrilujme na platňovom grile zo všetkých strán.

Krok 2

Do podávania zabalíme do alobalu a ponecháme na teplom grile.

Krok 3

Pred podávaním prekrojíme na dve polovice.

Krok 4

Tekvicové semienka nasucho opečieme na panvici.

Krok 5

Na grile opečieme polovice malých bagiet.

Krok 6

Pred podávaním bagety potrieme bylinkovým maslom.

Krok 7

Tekvicový olej a jablčný olej, ocot v pomere 3:1 zmiešame a pokvapkáme ním zmes listového šalátu. Šalát na tanieri posypeme opraženými tekvicovými jadierkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

928

Podobné recepty:
  • Zapečená hrianka – rýchľovka

    Zapečená hrianka – rýchľovka

  • Karfiolová nátierka s krabím mäsom

    Karfiolová nátierka s krabím mäsom

  • Zelerová nátierka s jablkom

    Zelerová nátierka s jablkom