Bryndzové guľôčky s kapustou
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Popis
Tradičné slovenské chute bryndze a kapusty spojené v guľôčkach ako chutné pohostenie pre priateľov alebo rodinu.
Ingrediencie
- 250 g bryndze
- 100 g detskej krupice
- 40 g strúhanky
- 2 ks vajcia
- trochu soli
- 1 ks väčšia cibuľa
- 100 g prerastenej slaniny alebo údeného bôčika
- 1 lyžica masti alebo oleja
- 250 g kyslej kapusty
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Zmiešame bryndzu, strúhanku, krupicu, vajcia, soľ podľa chuti. Hmotu rozdelíme na 4 časti, z ktorých vytvárame guľôčky, o niečo väčšie ako čerešne. Dáme ich variť do vriacej vody. Varíme ich 4 až 5 minút, resp. kým nevyplávajú navrch. Uvarené guľôčky vyberieme.
Krok 2
Slaninku pokrájanú na malé kocky opražíme na masti alebo oleji. Dohneda opražené oškvarky vyberieme a na tom istom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, takmer dohneda. Opraženú cibuľu scedíme a do tuku vložíme na menšie kúsky pokrájanú kyslú kapustu a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút. Do kapusty vložíme uvarené guľôčky a prehrejeme ich.
Krok 3
Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a pokrájanou petržlenovou vňaťou.